Contractul funerar din timpul vietii

Contractul funerar este produsul cu care orice persoana din timpul vietii isi poate organiza propriile funeralii, in conformitate cu propriile convingeri si idei. Aceste convingeri trebuie insă sa nu depaseasca limitele prevederilor legale si morale. In fiecare an in intreaga lume, milioane de oameni isi organizeaza in avans aceste servicii. Pentru Romania un asemenea produs este nou.
In cazul nostru orice persoana care doreste sa fie incinerata semneaza un contract funerar cu compania noastra. Noi garantam ca dorinta liber exprimata de a fi incinerat/a va deveni realitate.
Dupa nastere, botez si casatorie, moartea este cel de al patrulea mare eveniment din viata unui om. Pierderea unei persoane dragi, membru al familiei, prieten sau cunoscut, este intotdeauna un moment extrem de greu si care surprinde lumea pe nepregatite.
In acele momente critice fara voia noastra planurile funerare sunt intocmite, in mod pripit, de anumite persoane din jurul nostru, rude, prieteni sau vecini, neexistand un plan funerar intocmit din timpul vietii. La prima vedere conceperea unui plan funerar din timpul vietii pare o chestiune morbida, omul, in general, percepand moartea, mai degraba ca un eveniment care li se intampla altora (Vladimir Jankelevitch). Prin urmare, individul isi amana succesiv ideea de a se pregati de deces, ceea ce duce la situatiile neplacute, care au fost mentionate mai sus.
Necesitatea unui serviciu, in Romania, care sa garanteze incinerarea se datoreaza unei situatii întalnite in tara noastra incă de la inaugurarea primului crematoriu (crematoriul Cenusa din Bucuresti in 1928): nerespectarea dorintei de a fi incinerat. Există numeroase exemple in acest sens (cel mai cunoscut fiind al cantautorului Cristian Paturca in 2011), ce au provocat nu doar mahnirea opiniei publice din Romania (in cazul unor personalitati), cat mai ales au produs suparare si tensiuni in sanul familiilor sau cercurilor de apropiati ale unor persoane, care au dorit sa fie incinerate si au intampinat ulterior dificultati in acest sens. Presiunile, prejudecarile, interesele meschine, egoismul, lipsa de respect poate determina alte situatii.
Dreptul de a fi incinerat este GARANTAT prin legile Statului Roman, iar serviciul pe care il propunem nu face decat sa realizeze acest lucru. Suntem pregatiti sa actionam pe toate caile posibile pentru ca dorinta cuiva de a fi incinerat sa devina realitate (inclusiv actiunea in justitie).
A nu respecta aceasta dorinta este un semn de dispret si de umilire a cuiva drag, ce a plecat dintre noi. A nu respecta aceasta dorinta este un sacrilegiu fata de memoria cuiva. A nu respecta o asemenea dorinta inseamnă zile si nopti de remuscari. A nu respecta o asemenea dorinta inseamna o dovada crasa a lipsei de dragoste.
Respectam dorinţa oricarei persoane de a fi inhumat si nu ne opunem inhumarii, si cerem acelasi lucru in cazul incinerarii. Nu actionam pentru inchiderea cimitirelor, pentru ca ar fi o absurditate si nici nu acţionam pentru impunerea fortata a incinerarii, doar militam pentru ca dreptul si dorinta de a fi incinerat sa fie respectata.
Casa funerara AMURG garanteaza respectarea tuturor clauzelor contractuale semnate cu clientii nostri dupa decesul acestora, indiferent de parerile, dorintele sau presiunile celor din jur.
Actionarea rapida dupa producerea decesului, pregatirea si organizarea serviciului funerar, sunt niste urgente, indiferent de implicarea emotionala a apartinatorilor. De aceea, important este ca lucrurile sa fie asezate din timp, pentru ca momentul mortii sa fie cat mai usor suportabil. Noi consideram ca in momentul producerii decesului familia nu trebuie sa se concentreze pe organizarea funeraliilor, ci, în principal, pe gasirea modalitatilor cele mai adecvate de ramas-bun de la cel care pleca.
 Mai importanta este astfel gasirea linistii sufletesti, prin acomodarea cu ideea decesului cuiva drag, decat risipirea energiilor cu organizarea funeraliilor. 
Atenţie, in acele momente pot fi numeroase persoane sau companii care cauta sa profite de durerea dumneavoastra, aducandu-va deservicii din punct de vedere financiar!
Contractul funerar din timpul vietii  nu presupune o anumita stare de sanatate, etnie, religie, confesiune sau crez politic. Orice persoana cu varsta peste 18 ani poate accesa un astfel de contract.